Sparen voor je oude dag? Begin op tijd!

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je na je werkzame leven kunt genieten van een financieel onbezorgde oude dag. Om echt zorgeloos te kunnen genieten is het wel zaak dat je tijdig nadenkt over die financiële zekerheid op latere leeftijd,

De oudedagsvoorziening voor ondernemers. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je op tijd begint!

Door Peter van den Brink RB 

“Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je na je werkzame leven kunt genieten van een financieel onbezorgde oude dag. Om echt zorgeloos te kunnen genieten is het wel zaak dat je tijdig nadenkt over die financiële zekerheid op latere leeftijd,” vertelt onze collega Peter van den Brink, belastingadviseur. “Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kies je samen met jouw accountant voor een fiscaal zo aantrekkelijk mogelijke uitvoering.”

Nieuwsgierig geworden? Download hier het volledige artikel.

Vragen over financiële planning en fiscale mogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze accountants of fiscalisten.

Partnership met ETL Global

Sinds 1 januari 2022 is Tijssen cs partner van ETL Global. Een internationale groep van samenwerkende professionals in accountancy, fiscaliteit en juridische diensten.
Local Business. Global Vision. Een missie die perfect past bij Tijssen cs .

Sinds 1 januari 2022 is Tijssen cs partner van ETL Global. Een internationale groep van samenwerkende professionals in accountancy, fiscaliteit en juridische diensten.

Local Business. Global Vision. 

Dat is de missie van ETL. Een missie die perfect past bij Tijssen cs, werkzaam voor lokale ondernemers in het MKB. Ook lokale ondernemers hebben internationale ambities en dan is professionele hulp zoals ze gewend zijn te ontvangen bij Tijssen cs ook te bieden bij onze partners in het buitenland. ETL Global heeft in meer dan 50 landen ruim 1300 lokale professionals voor MKB ondernemers die ondersteuning kunnen geven op alle genoemde vakgebieden in nauwe samenwerking met Tijssen cs. Maar ook binnen Nederland kunnen we gebruik maken van een groot netwerk van professionals om onze cliënten optimaal van dienst te zijn.

Kijk voor informatie over de landen waar ETL Global professionele partners beschikbaar heeft op

www.etl-global.com

Vragen over de mogelijkheden tot internationale ondersteuning? Neem dan contact op met je contactpersoon binnen Tijssen cs.

Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) treed in werking per 1 juli aanstaande. De wet heeft als doel de verbetering van de kwaliteit van het bestuur en het toezicht op bestuur van verenigingen en stichtingen.

De datum van 1 juli nadert.
Wat verandert er per die datum voor u? En moet u ook nog actie(s) ondernemen?

Door Lonneke van de Groes RB

Al eerder bent u via verschillende kanalen geïnformeerd over de invoering van de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) per 1 juli aanstaande. De wet heeft als doel de verbetering van de kwaliteit van het bestuur en het toezicht op bestuur van verenigingen en stichtingen. De wet heeft ook gevolgen voor andere rechtspersonen zoals coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen, maar die laten we in dit artikel buiten beschouwing.

De datum van 1 juli nadert.
Wat verandert er per die datum voor u? En moet u ook nog actie(s) ondernemen?

Bekijk hier het volledige artikel

Een college over: fiscale complexiteit in 2020

We leven in een bijzonder dynamische tijd met veel veranderingen, ook op fiscaal gebied. Dat betekent voor ondernemers dat zij zich nóg meer een weg moeten slaan door het woud van fiscale wet- en regelgeving.

We leven in een bijzonder dynamische tijd met veel veranderingen, ook op fiscaal gebied. Dat betekent voor ondernemers dat zij zich nóg meer een weg moeten slaan door het woud van fiscale wet- en regelgeving. Dat dat een lastige opgave is, zal niemand ontkennen. Om bij te dragen aan een stukje inzicht zet IN2 Maas & Waal in dit artikel de nieuwe fiscale wet- en regelgeving op een rijtje. Dat doen ze niet zelf, want het gaat hier om complexe kennis. Gelukkig hebben ze een professor Fiscaal Recht van de Radboud Universiteit bereid gevonden om een toelichting te verzorgen.

Professor Gerard Meussen is Vaksectievoorzitter Fiscaal Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook is hij daar Coördinator van de masteropleiding Fiscaal Recht en lid van het Examencollege van het Register Belastingadviseurs. Peter van den Brink is fiscalist en vennoot bij Tijssen cs Accountants en Adviseurs te Malden. Fleur Kossen is docente Belastingrecht, promovenda aan de Radboud Universiteit Nijmegen en advocaat bij de FT-advocaten in Nijmegen. In dit artikel vertellen zij over de nieuwe fiscale wet- en regelgeving voor ondernemers.

Download hier het volledige artikel.

Lenen van de BV bestraft met de dga-taks?

Het is vrij lucratief om geld vanuit je BV aan jezelf uit te lenen. Daar waar dividenduitkeringen uit je BV direct worden belast, ben je over leningen (behalve over de rente) geen belastingen verschuldigd.

Het is vrij lucratief om geld vanuit je BV aan jezelf uit te lenen. Daar waar dividenduitkeringen uit je BV direct worden belast, ben je over leningen (behalve over de rente) geen belastingen verschuldigd. Op Prinsjesdag 2018 heeft het kabinet echter maatregelen aangekondigd die excessief lenen bij de eigen vennootschap moet gaan ontmoedigen.
Wat gaat er veranderen en wat moet er geregeld worden?
Jeroen Govers RB van Tijssen-cs legt uit.

Download hier het volledige artikel.

Overdracht onderneming: Begin op tijd!

Iedere ondernemer komt vroeg of laat op hetzelfde punt: hij moet zijn onderneming overdragen. Soms is dit noodgedwongen, soms een eigen keuze. In beide gevallen is zorgvuldigheid in het vaak jarenlange proces naar de daadwerkelijke overdracht belangrijk.

Iedere ondernemer komt vroeg of laat op hetzelfde punt: hij moet zijn onderneming overdragen. Soms is dit noodgedwongen, soms een eigen keuze. In beide gevallen is zorgvuldigheid in het vaak jarenlange proces naar de daadwerkelijke overdracht belangrijk.

Peter van de Brink legt uit: “Naast emoties komen hierbij belangrijke vragen aan de orde. Heb je straks voldoende inkomen en eigen vermogen om jouw levensstijl te kunnen voortzetten? Wat is de waarde van jouw bedrijf? Wil je de overnamesom in een keer ontvangen of leen je een deel van de overnamesom aan de overnemer?”

Download hier het volledige artikel.

Tijssen cs Accountants en Adviseurs: al 50 jaar jong

In september 2018 werd een mijlpaal bereikt. Kantoor Tijssen bestaat 50 jaar. We spraken met Ben Hubbers AA, die al bijna veertig jaar (sinds 1979) werkzaam is bij Tijssen en dus perfect de bedrijfshistorie kan verwoorden.

In september 2018 werd een mijlpaal bereikt. Kantoor Tijssen bestaat 50 jaar. We spraken met Ben Hubbers AA, die al bijna veertig jaar (sinds 1979) werkzaam is bij Tijssen en dus perfect de bedrijfshistorie kan verwoorden.

“Geer Tijssen begon zijn kantoor aan de Hengstdalseweg in Nijmegen nadat hij zijn baan bij de gemeente Nijmegen had opgezegd”, opent Ben Hubbers. “Dat was in september 1968. Het kantoor groeide met sprongen en verhuisde naar de Hatertseweg in Nijmegen en niet veel later weer naar de Winkelsteegseweg. Ook daar bleef het kantoor doorgroeien, het gebouw werd uitgebreid met een verdieping, en jaren later met een zijvleugel. Helaas overleed onze oprichter veel te vroeg in 1985. Het kantoor werd na het overlijden van Geer Tijssen voortgezet door Piet Föllings, Wim Barten en Ted ­Tijssen. In 1990 trad ik toe tot de maatschap.”

Download hier het volledige artikel.

Wonen en werken in het buitenland

Vooral tijdens vakantie of bij een naderende pensionering mijmeren mensen over een leven in het buitenland. Weg van de files, de drukte en/of de koude winters.

Vooral tijdens vakantie of bij een naderende pensionering mijmeren mensen over een leven in het buitenland. Weg van de files, de drukte en/of de koude winters. Voor velen blijft het bij een droom, anderen nemen ook daadwerkelijk de stap om te verhuizen naar het buitenland.

“Hoe idyllisch de voornemens ook zijn, het is van belang om vooraf de gevolgen van een dergelijke beslissing zorgvuldig in kaart te brengen. Zo zul je informatie moeten inwinnen over hetgeen je in het gewenste land en lokaal allemaal moet regelen. Verder zal een vertrek uit Nederland ook diverse consequenties met zich mee brengen; denk daarbij aan de belastingheffing, toeslagen, verzekeringen en dergelijke”, aldus Jeroen Govers RB van Tijssen cs.

Download hier het volledige artikel.

Nieuwe privacywetgeving vanaf 25 mei 2018, werk aan de winkel!

De huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)wordt op 25 mei 2018 vervangen door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is de nieuwe Europese privacywetgeving die de huidige nationale privacywetgeving vervangt.

AVG vervangt Wbp
De huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) wordt op 25 mei 2018 vervangen door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is de nieuwe Europese privacywetgeving die de huidige nationale privacywetgeving vervangt. Privacyrechten van klanten of gebruikers worden er mee versterkt en uitgebreid. De Europese Unie kent hiermee één privacywet.

Download hier het volledige document.